
 

 

This Frequently Asked Question (FAQ) sheet provides 
responses to the more common questions Poway residents 
and candidates post to staff related to campaign (political) 
signs. Following each response is the applicable code section 
should you want to learn more about the sign requirements.  

 
IS THERE A TIME LIMIT TO WHEN I CAN POST 
CAMPAIGN SIGNS; I.E. BEFORE OR AFTER AN 
ELECTION? 

No. With recently adopted Ordinance No. 16-791, an 
unlimited number of temporary signs displaying political 
or other noncommercial messages are permitted on 
private property at all times as long as the posting is done 
with the property owner’s permission.                            
(PMC §17.40.090.D.4) 

 
IS THERE A SIZE LIMIT TO THE CAMPAIGN SIGNS I CAN 
POST ON PRIVATE PROPERTY? 

Yes. Although there is no limit on the quantity of 
temporary campaign signs allowed on private property, 
there is a limit on the size of each individual sign. Signs 
shall not exceed six square feet (each side) with a 
maximum height of four feet. (PMC §17.40.090.D) 

 
CAN I REPLACE THE MESSAGE ON AN EXISTING SIGN 
WITH A CAMPAIGN MESSAGE? 

Yes, with limitations. The area of any existing legally 
displayed sign may be converted. However, the converted 
sign must comply with any code limitations, design 
standards, and/or permit processing requirements.       
(PMC §17.40.020 - §17.40.040) 
 

CAN I PLACE SIGNS IN THE PUBLIC RIGHT OF WAY? 
No. Signs are not allowed in the right-of-way, which is 
generally along roadsides and sidewalks                          
(PMC §17.40.090.D). If you have any questions where the 
right-of-way is, please call 858-668-4656.  
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
HOW DOES THE CITY ENFORCE THESE REGULATIONS? 

The Code Compliance Division within the Development 
Services Department is the City’s lead on the enforcement 
of signs. Signs placed in the right of way will be removed 
immediately. In instances of signs placed on private 
property which do not follow city regulations, the 
property owners will be notified and abatement will be 
conducted. 
 
Complaints should be directed to the Code Compliance 
Division, who will investigate and open a code compliance 
case. Please visit the website via the link below to learn 
how to file a complaint. When necessary, standard code 
enforcement procedures are followed to gain 
compliance. http://poway.org/168/Code-Compliance 

 
WHAT DOES THE CITY DO WITH REMOVED CAMPAIGN 
SIGNS? 

In the event a sign is removed, code compliance staff will 
contact the owner of said sign and coordinate pick-up.  
 

HOW DO I LEARN MORE? 
Should you have any questions or require additional 
information, please contact Cindy Wishert, Code 
Compliance Officer, at (858) 668-4663 or via email 
at codecompliance@poway.org.  
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